Volledig scherm
Auto probeert spoor over te steken met slagbomen dicht in Oss © Wijkagenten Ruwaard

Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

OSS - Verbazing bij de wijkagent van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kreeg een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert wijkagent Sandra de Veer. 

,,Deze auto in Oss negeerde het rode licht én de spoorbomen. Op die manier stak hij het spoor over”, schrijft de wijkagent op Instagram. Ze zegt enorm verbaasd te zijn dat bestuurders dit doen, vooral omdat ze meerdere foto's en video's krijgt van dit soort situaties. ,,Dit is bizar!”

De politie onderzoekt wie de bestuurder is, door het kenteken van de auto op te zoeken. Hij kan een boete van 240 euro verwachten. 

Spoorwegovergang

De spoorwegovergang aan de Braakstraat is de plek waar het tragische ongeval zich op 20 september vorig jaar voltrok. Die ochtend botste een Stint op een passerende trein. Vier jonge kinderen kwamen daarbij om het leven. Een begeleidster en een vijfde kind raakten ernstig gewond.

,,Deze actie is daarom onbegrijpelijk, vooral gezien de gevoeligheid die in Oss nog steeds leeft na het tragische ongeval”, zegt De Veer in een reactie aan deze site.

 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!