Volledig scherm
Henk Baum (inzet) en de locatie in Schaijk waar hij werd vermoord. © Marco van den Broek - MarcoFotografie

Verdachte van moord op Henk Baum blijft zwijgen en weigert verklaring af te leggen

DEN BOSCH - De 21-jarige verdachte van de moord op Henk Baum uit Nistelrode houdt nog steeds zijn kaken op elkaar. De man weigert een verklaring af te leggen tegenover de politie. 

Dat bleek woensdagmorgen bij een tussentijdse zitting in de Bossche rechtbank. De verdachte, Danny van der Z., was opnieuw afwezig. De rechtbank hoopt dat de rechtszaak op 15 november inhoudelijk kan worden behandeld. Justitie gaat ervan uit dat de man op 22 maart 2018 de Nistelrodese autosloper doodschoot onder een viaduct langs de Rijksweg in Schaijk. Dat gebeurde terwijl Baum in zijn auto zat. 

Justitie denkt dat de man in opdracht handelde, maar vooralsnog is niet duidelijk wie hem de opdracht gaf. Van der Z. is -samen met twee andere mannen- ook aangehouden voor een reeks brandstichtingen in Oss en Eindhoven. Het Openbaar Ministerie legt de drie mannen drie keer poging tot moord ten laste. 

Bandensporen

In het onderzoek naar de dood van Henk Baum worden in oktober nog enkele getuigen gehoord. Het Nederlands Forensisch Instituut is nog bezig met een onderzoek naar de bandensporen van een auto. Vlak na de moord vond de politie een stukje verderop een blauwe Ford Fiësta, die geprobeerd was in brand te steken. Op videobeelden van een tankstation in Oss  bleek later dat de Porsche van Baum achtervolgd werd door deze blauwe Ford Fiësta toen hij naar Schaijk reed. Volgens de politie werd de Fiësta bestuurd door een jonge man, die ook al eens bij de autosloperij van Baum op het Osse industrieterrein was gezien.