Drugslab in Reek
Volledig scherm
Drugslab in Reek © Marcofotografie / Marco van den Broek

Verdachten van drugslab in Reek opgepakt in Valkenswaard, Eindhoven en Oirschot

VALKENSWAARD - Heel vroeg in de ochtend viel de politie maandag 2 september binnen bij een woning in de Kerstroosstraat in Valkenswaard. Het was één van de zeven huizen waar doorzoekingen werden gedaan nadat er in juli in Reek een drugslab werd ontdekt.

Het ging destijds, 19 juli, om een MDMA-laboratorium waar op het moment van binnenvallen geen verdachten aanwezig waren. Onderzoek wees uiteindelijk in de richting van drie verdachten. Die werden maandag aangehouden. Ook werden zeven woningen doorzocht in Valkenswaard, Eindhoven, Oirschot en Reek. Bij de zoekingen stuitte de politie op één vuurwapen en twee (omgebouwde) alarmpistolen.

Ook in Reek is een man aangehouden, bevestigt de politie. Of het daarbij gaat om de bewoner van het huis aan de Helstraat - waar het drugslab werd gevonden- is niet bekend. 

Meer aanhoudingen

De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. Donderdag worden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ondertussen is de politie ervan overtuigd dat er de komende periode meerdere verdachten nog zullen worden aangehouden.