Festivalterrein Het Wilde Woud aan de Zevenbergseweg in Berghem
Volledig scherm
PREMIUM
Festivalterrein Het Wilde Woud aan de Zevenbergseweg in Berghem © Van Assendelft Fotografie

Vergunning voor Het Wilde Woud in Berghem is terecht verleend, stelt bezwarencommissie in Oss

BERGHEM/OSS - Ondanks de bezwaren van omwonenden en natuurclub IVN is de vergunning voor festival Het Wilde Woud afgelopen najaar terecht verleend. Dat stelt de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Oss. Toch is het zeer de vraag of het festival nog terugkeert naar de oksel van de A59 en de N329.

Het Wilde Woud is de opvolger van festival LEF!, dat jarenlang op Vorstengrafdonk werd gevierd. Organisator Partycrew liet het oog eerst vallen op het bosrijke terrein waar ook de jeugdvakantieweek plaatsvindt, maar schoof uiteindelijk een stuk op richting het zuiden. Daar traden op 20 en 21 september onder anderen Snollebollekes, Partysquad en Dirty Daddies op. Duizenden liefhebbers wisten het festival te vinden.

  1. Brits-Jamaicaanse, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden
    Overleden

    Brits-Jamaicaan­se, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden

    OSS - De van oorsprong Brits-Jamaicaanse, maar in Oss woonachtige muzikant Robert Green is overleden. In de jaren '80 was zijn band, Reality, bekend in het Verenigd Koninkrijk, ze traden op met UB40. Het nummer ‘Tell me what's going on in your mind’ bereikte de top 20 in Engeland en haalde ook de hitlijsten in Canada. Na een tour in Nederland, waar ze Doe Maar ontmoetten en verschillende optredens gaven samen, bleven Green en de band in Nederland.