Festivalterrein Het Wilde Woud aan de Zevenbergseweg in Berghem
Volledig scherm
PREMIUM
Festivalterrein Het Wilde Woud aan de Zevenbergseweg in Berghem © Van Assendelft Fotografie

Vergunning voor Het Wilde Woud in Berghem is terecht verleend, stelt bezwarencommissie in Oss

BERGHEM/OSS - Ondanks de bezwaren van omwonenden en natuurclub IVN is de vergunning voor festival Het Wilde Woud afgelopen najaar terecht verleend. Dat stelt de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Oss. Toch is het zeer de vraag of het festival nog terugkeert naar de oksel van de A59 en de N329.

Het Wilde Woud is de opvolger van festival LEF!, dat jarenlang op Vorstengrafdonk werd gevierd. Organisator Partycrew liet het oog eerst vallen op het bosrijke terrein waar ook de jeugdvakantieweek plaatsvindt, maar schoof uiteindelijk een stuk op richting het zuiden. Daar traden op 20 en 21 september onder anderen Snollebollekes, Partysquad en Dirty Daddies op. Duizenden liefhebbers wisten het festival te vinden.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.