Volledig scherm
Het Golfbad in Oss © Ruud Rogier Fotobureau

Verhuizing Golfbad Oss stap dichterbij na afronding onderzoek

OSS - Het begint er steeds meer op te lijken dat het Golfbad in Oss gaat verhuizen. Die optie heeft de voorkeur van het zwembadbestuur en blijkt na onderzoek nu ook nog eens het goedkoopst. Volgende maand wordt de politiek gevraagd een principebesluit te nemen: wordt het nieuwbouw elders of toch op de huidige locatie?

De ontwikkeling is opvallend omdat verhuizing van het zwembad in eerste instantie niet eens werd meegenomen in het onderzoek naar de toekomst van het Golfbad. Dat zou simpelweg kapitaalvernietiging zijn omdat het nog relatief jonge wedstrijdbad dan ook tegen de vlakte gaat. De Osse gemeenteraad vond twee opties genoeg: een grondige verbouwing of nieuwbouw op de huidige plek.

Maar al snel bleek dat een grondige renovatie van het zwembad geen zin had. Dat zou hooguit een doekje voor het bloeden zijn. Verhuizing werd daarom later alsnog als optie aan het onderzoek toegevoegd. Dit tot grote vreugde van directeur Peter Jongsma, die uitgesproken voorstander is van nieuwbouw op een andere plek in de stad. En dat blijkt nu ook nog eens de goedkoopste keuze op de lange termijn. Dat zou je kunnen zien als een overwinning voor de zwembaddirecteur. Maar zo ziet Jongsma dat zelf niet. ,,De echte overwinning is dat er nu eindelijk concrete stappen worden gezet.”

Jongsma is vooral voorstander van verhuizing omdat het Osse zwembad dan niet dicht hoeft. Want zelfs als er gefaseerd nieuw wordt gebouwd aan de Euterpelaan zullen er jarenlang delen van het Golfbad dicht zijn. ,,Dat is vervelend voor de verenigingen, maar ook voor de zwemlessen en kinderfeestjes. Al die mensen moeten dan naar andere baden. Er groeit een hele generatie op zonder zwembad in Oss.”

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.