Volledig scherm
De Graafsebaan in Heesch is tot aan de kruising met de Elzenseloop klaar. Na de bouwvak begint de reconstructie van de weg op het deel tussen de kruising Elzenseloop en de bebouwde komgrens. © Maarten van den Hurk / BD

Verkeer kan komende weken weer doorrijden op Graafsebaan in Heesch

HEESCH - Verkeer kan de komende weken weer even doorrijden op de Graafsebaan in Heesch. De weg is de tijdens de bouwvakvakantie open voor doorgaand verkeer. Op 12 augustus gaat het werk aan de weg weer verder. De aanleg van de rotonde bij de Elzensloop wordt voorlopig uitgesteld in verband met bezwaren tegen de kap van twee monumentale eiken.

De  Graafsebaan is eind maart op de schop gegaan. Vanaf de rotonde bij 't Kruispunt tot aan de grens met de bebouwde kom richting het Bomenpark, wordt de weg opnieuw ingericht. Het werk verloopt in vijf fases en de eerste drie fases zijn nu klaar. Dat is het stuk vanaf ‘t Kruispunt tot aan de kruising Elzenseloop. De nieuwe rijbaan is smaller geworden en er is meer ruimte voor groen en een voetpad. 

Bezwaar

Eigenlijk was het de bedoeling dat na de zomervakantie gestart zou worden met de aanleg van een rotonde bij de Elzenseloop. Daarvoor moeten bomen worden gekapt. De bomenstichting heeft beroep aangetekend tegen de kapvergunning van twee monumentale eiken. Hierdoor is de aanleg van de rotonde direct na de zomervakantie niet meer mogelijk. De aannemer start daarom direct na de zomervakantie met fase 5, het gedeelte tussen de kruising Graafsebaan-Elzenseloop en de grens van de bebouwde kom. Deze werkzaamheden zijn begin oktober afgerond. De Graafsebaan is hierna weer volledig open voor het verkeer.