Volledig scherm
Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

Vertrouwen van omwonenden Heesch West in politiek daalt

HEESCH/VINKEL - Het vertrouwen van omwonenden in de lokale politiek is geschaad. Met deze insteek reageert platform ‘Eerlijk over Heesch West’ op het opgeven van het vetorecht inzake windmolens, door de gemeenteraad van Bernheze.

Het platform is teleurgesteld, zo staat in een maandag verstuurde persverklaring, door het besluit dat de Bernhezer gemeenteraad donderdag nam. ,,Een gemiste kans om het vertrouwen van de omwonenden terug te winnen’’, zo noemt woordvoerder Eric Govers het besluit. ,,Het bevestigt onze indruk dat de raad van Bernheze liever naar de gemeenten Den Bosch en Oss luistert dan naar de eigen burgers.’’

De raad van Bernheze sprak uit om het vetorecht tegen windmolens niet te gaan gebruiken, dat Bernheze wel heeft volgens de statuten van de gemeenschappelijke regeling Heesch West. In deze regeling werken Bernheze, Den Bosch en Oss samen aan het toekomstige bedrijventerrein. Afgelopen zomer werden inrichtingsplannen gepresenteerd. 

1300 bezwaren

Tegen deze plannen werden ruim 1300 bezwaren ingediend. Intussen speelde in de raad van Bernheze de discussie over het vetorecht. ‘Het raadsbesluit is genomen terwijl de 1300 bewoners die een inspraakreactie hebben ingediend nog geen inhoudelijke reactie hebben ontvangen op hun zorgen en zienswijzen’, reageert het platform. ‘Ook dat geeft weinig vertrouwen voor het verdere verloop van de besluitvorming.’

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.