Volledig scherm
Amper 24 uur na het ontslag van Piet Paulusma doken de Vier Viltjes de studio in. © BD / Peter van Huijkelom

Vier Viltjes schrijven in recordtijd carnavalskraker over Piet Paulusma en mogen naar 3FM

videoHERPEN - Het zou zomaar een nieuw carnavalsrecord kunnen zijn. Amper 24 uur na het ontslag van Piet Paulusma hebben de Vier Viltjes uit Herpen namelijk al een eigen nummer over de weerman geschreven, opgenomen én uitgebracht. De ultieme beloning voor dat werk volgt donderdag. Dan mogen de heren het nummer live spelen in de studio van 3FM. Speciale gast in de uitzending: Piet Paulusma zelf.

Je zou door het moordende tempo van de heren bijna denken dat ze een mol hebben bij SBS6. Eentje die hen al weken geleden op de hoogte heeft gebracht van het naderende ontslag van de weerman. Maar niets is minder waar. ,,Ik hoorde het nieuws maandagmiddag en ik dacht gelijk: daar moeten we wat mee", zegt Kees Jan van Dongen, een van de Vier Viltjes. ,,Dus hebben we onze producer gebeld dat we op dinsdag gelijk langs wilden komen. Hij maakte de muziek, samen schaafden we nog wat aan de tekst. Dinsdagavond laat stond het nummer al online.”

Volledig scherm
Paulusma hoort het nummer morgen live in de studio van 3FM. © ANP Kippa

Normaal gesproken doen de Vier Viltjes al snel weken of zelfs maanden over een nieuw lied. En dan speelt de actualiteit niet eens een rol. Maar met het vertrek van Paulusma was alles anders. ,,Dit ontslag grijpt iedereen aan", zegt Van Dongen. ,,Herpen ligt weliswaar een heel eind bij Friesland vandaan, maar toch gaat dit ons aan het hart. Ik denk dat heel veel mensen Piet graag terug willen.”

Amper twee weken geleden lanceerden de Vier Viltjes nog het nummer ‘Gekke Mensen’, compleet met videoclip. Het was bedoeld als dé kraker tijdens het komende carnavalsseizoen. Maar met de komst van ‘Piet moet blijven’ ziet de wereld er voor het gezelschap plots heel anders uit. 

Woensdagochtend werd hun nummer al gedraaid op 3FM. Diezelfde zender houdt donderdag een heuse Piet Paulusma-dag. Iedereen die nog nooit bij een opname van Piets Weerbericht is geweest, krijgt daar de kans om samen met de weerman ‘oant moarn’ te zeggen. De Vier Viltjes komen in de studio hun nieuwe nummer spelen. De uitzending begint om 18.00 uur.

Nieuwsbrief

We sturen je elke ochtend een samenvatting van het laatste nieuws uit Brabant. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.