Liesbeth Hoeks en Marian van de Water verzorgen de voeten van wandelaar Calvin Steenbergen.
Volledig scherm
Liesbeth Hoeks en Marian van de Water verzorgen de voeten van wandelaar Calvin Steenbergen. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Vierdaagselopers weten verzorgingspost in Berghem weer goed te vinden

BERGHEM - Voor het negende jaar op rij kunnen deelnemers aan de Vierdaagse in Nijmegen bij Ans van der Burgt in Berghem terecht voor de verzorging van hun gehavende voeten en vermoeide spieren. Aan de Kerkstraat zitten vijf dagen op rij vrijwilligers van de Berghemse EHBO klaar om de wandelaars op de been te houden. ,,Zaterdagochtend doen we de nazorg.” 

  1. Moeders voor moeders, maar dan met krioelende maden
    PREMIUM
    Column

    Moeders voor moeders, maar dan met krioelende maden

    Er zitten maar heel weinig voordelen aan thuis werken. Echt maar heel weinig. Een van de voordelen is dat ik inmiddels een goede verstandhouding heb met de moedermerel die een huishouden runt in de conifeer vlak voor ons huis en er met de dag verfomfaaider uitziet. Een paar keer per dag doe ik de groene container voor haar open, waarna er dikke kluwens malse maden uit komen klodderen, die zij vervolgens in haar snaveltje propt. Na een tijdje doe ik de deksel weer dicht, zodat er een nieuwe lading vliegenlarven uit de rottende hitte omhoog kan kruipen. Dat ritueel hanteren we nu al een paar dagen; moeders helpen moeders.