Het broedvlot voor het visdiefje werd eind maart door Mat Houben, lid van de vogelwerkgroep IVN Oss naar zijn plek op de Maas gedreven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het broedvlot voor het visdiefje werd eind maart door Mat Houben, lid van de vogelwerkgroep IVN Oss naar zijn plek op de Maas gedreven. © Natuurmonumenten

Visdiefje kan nu broeden op eigen vlot in de Maas

LITHOIJEN - De natuur kan best wel wat hulp gebruiken. Zo ook de visdief, een vogelsoort die het moeilijk heeft. De vogelwerkgroep IVN Oss en Natuurmonumenten hebben een broedvlot in de Hemelrijkse Waard gelegd. In de hoop op visdief-broedsel. 

 1. Marathon en Kennedymars rond Oss half juni: ‘Tachtig procent kans dat het doorgaat’

  Marathon en Kennedy­mars rond Oss half juni: ‘Tachtig procent kans dat het doorgaat’

  OSS - Gaat het populaire sportevent De Maasdijk in juni in deze regio door of wordt deze afgelast zoals in 2020? Het is nog ongewis door de coronacrisis. Projectmanager Paul van den Heuvel hoopt van wel en hij schat de kans in op ongeveer tachtig procent. ,,Wij bereiden hem voor, alsof hij zou doorgaan in ieder geval”, geeft hij te kennen. Wat volgens hem hoopvol stemt is het feit dat er veel wordt gevaccineerd, er steeds meer sneltesten beschikbaar komen en er wordt geëxperimenteerd met het organiseren van events.
 1. Brand in bos Drunen: mogelijke daders gespot tijdens wegrennen
  Play

  Brand in bos Drunen: mogelijke daders gespot tijdens wegrennen

 2. Leerlingen snuffelen aan het vak van rioolservicemonteur
  Play

  Leerlingen snuffelen aan het vak van rioolservi­ce­mon­teur