De Voedselbanken Oss en Veghel kunnen hun klanten voor de verandering blij maken met een stuk kaas.
Volledig scherm
De Voedselbanken Oss en Veghel kunnen hun klanten voor de verandering blij maken met een stuk kaas. © Lions Club Ceres Oss Veghel

Voedselbanken Oss en Veghel blij met donatie ‘luxeproduct’ kaas

OSS/VEGHEL - De Voedselbanken Oss en Veghel hebben in totaal driehonderd stukken kaas van een halve kilo gekregen om te verdelen onder hun klanten. De vrijwilligers van de Voedselbanken zijn blij met de gift. Voor veel gezinnen is kaas een luxeproduct dat ze niet vaak is gegund.

De kaas is gedoneerd door Lions Club Ceres Oss Veghel en geleverd door zuivelbedrijf Zijerveld Cheese Unlimited, die samen iets wilden doen voor mensen met een krap budget.

In januari kregen dezelfde twee Voedselbanken van de Lions Club driehonderd bioscoopbonnen voor gezinnen die cliënt zijn. Ook dat was een welkom extraatje, waarvoor werd gezorgd in overleg met de Voedselbanken zelf.

Bloemen voor mantelzorgers

Afgelopen najaar heeft de Lions Club met een actie geld opgehaald en daarvan begin maart 78 boeketten bloemen laten bezorgen bij mantelzorgers van cliënten van De Watersteeg in Veghel, om hen een hart onder de riem te steken. Dat was nog net voor de maatregelen rond het coronavirus.

De Lions Club zet zich in om iets extra’s te doen voor degenen die het nodig hebben. Daarbij geldt vaak: klein maar fijn. Haar goede doelen kiest de club in de eigen regio. De leden leggen hiervoor graag persoonlijk contact en steken indien nodig zelf de handen uit de mouwen. 

 1. Kennedymars in en om Oss: vijftien kernen, diverse landschappen

  Kennedy­mars in en om Oss: vijftien kernen, diverse landschap­pen

  OSS - Twaalf dorpen, twee stadjes en één stad. Maar ook oude zandwegen, parken, rivieren, bossen en natuurgebieden. Het zijn de ingrediënten van de eerste Kennedymars die volgend jaar in de gemeente Oss gaat plaatsvinden. De heilige graal voor langeafstandswandelaars start 19 juni 2021 om 23.00 uur in het Osse centrum, als onderdeel van De Maasdijk. Een dag later moeten de deelnemers vóór 19.00 uur de tachtig kilometer hebben afgelegd om een beloning te ontvangen.
 2. Woning van 223.000 euro in 2015 naar 402.000 euro in 2019: ‘WOZ-waarde strookt niet met werkelijkheid’
  LEZERSBRIEF

  Woning van 223.000 euro in 2015 naar 402.000 euro in 2019: ‘WOZ-waar­de strookt niet met werkelijk­heid’

  OSS - Slimme jongens verdienen er goud geld aan. Burgers worden er amper beter van. En de gemeenten betalen de steeds hogere rekening. Dit is volgens de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) de frustrerende praktijk rondom bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking, de jaarlijkse waardebepaling van woningen. Dit nieuws bracht het Brabants Dagblad dit weekeinde. Lezer Fons de Jong uit Oss reageert:
 3. Veldwachter Manus werd door grasdieven voor de rechter gesleept en begon daarna een winkeltje
  Stille Getuigen

  Veldwach­ter Manus werd door grasdieven voor de rechter gesleept en begon daarna een winkeltje

  OSS - Veel werknemers verliezen door de Coronacrisis hun baan. Het kabinet vraagt hen zich om te scholen voor sectoren waar straks nog wel werk is. Omscholing is niets nieuws. Na de Tweede Wereldoorlog werden boerenknechten en KNIL-militairen uit Nederlands-Indië omgeschoold tot bouwvakker en emigranten die naar Australië of Nieuw Zeeland gingen, konden zich laten bij- of omscholen voor hun nieuwe (agrarisch) bestaan.