Volop groen, brede fietspaden: bekijk de eerste beelden van het nieuwe Sibeliuspark Oss

VideoOSS - Het Sibeliuspark in Oss staat aan de vooravond van een grote facelift. Een animatiefilmpje van Hendriks Bouw en Ontwikkeling, dat vrijdagmiddag online werd gezet, geeft een eerste indruk van de woningen en het groen in dit vernieuwde stadspark. 

Een waterplein, horecaplein, sportcluster, speelheide en een buurttuin. En twee fietstunnels, een fietsbrug en een breed lint van asfalt dat al deze verschillende plekken met elkaar verbindt. Dat is in grote lijnen het voorlopige ontwerp voor het Sibeliuspark in Oss. De eerste schetsen van dit park zagen in 2008 het licht. Maar de tekeningen verdwenen in een diepe la als gevolg van de crisis op de woningmarkt. Zonder woningbouw geen park.

Nu de Talentencampus en Park Zwanenberg aan de overzijde van de Saal van Zwanenbergsingel bijna zijn afgerond, met De Kwekerij een eerste woningbouwproject is gerealiseerd en de eerste fase van het Componistenkwartier in de verkoop is, wordt het stof van de parkplannen geblazen.

Het Sibeliuspark zal waarschijnlijk vanaf 2021 in fases worden gerealiseerd. Volgens makelaar Harm van de Pas, van Van der Krabben Makelaardij, zal het park van grote meerwaarde voor Oss en de Ossenaren worden. ,,Dit park nodigt straks nadrukkelijk uit tot sporten, recreëren, verpozen en vermaken. Dit wordt een plek zoals Oss die nog niet kent. Eigenlijk kennen we dit soort grote en functionele parken alleen van steden met veel hoogbouw en weinig tuinen.”

Volledig scherm
De huidige situatie. © Van Assendelft
Volledig scherm
Zo moet het park er over een paar jaar uitzien. © Park People