Volledig scherm
Diamanten paar Duijs van Rosmalen uit Oss. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Vooral geven, dat is het geheim van Willie en Cisca

OSS - Het is feest bij Willie en Cisca Duijs-van Rosmalen. Ze zijn zestig jaar getrouwd en kregen om die reden vrijdag een bezoekje van Wobine Buijs-Glaudemans. De burgemeester kwam langs om het echtpaar te feliciteren met hun diamanten mijlpaal.

Tientallen jaren geleden lopen Willie en Cisca elkaar voor het eerst tegen het lijf. In hun vroege jeugd maken ze bij een kampvuur van de scouting kennis met elkaar. Het klikt overduidelijk, want op 29 september 1959 wordt het jawoord gegeven voor de wet. Op 14 november 1959 gebeurt dat voor de kerk.

Succesformule

Als het echtpaar gevraagd wordt wat hun succesformule van een goed huwelijk is, geven ze als antwoord: ,,Geven en nemen. Vooral geven.” Maar wat volgens het koppel ook erg belangrijk is, is dat je geduldig moet zijn met elkaar.

Willie (87) heeft in zijn jongere jaren bij Philips gewerkt. Hij was timmerman en is later ook nog aan de slag gegaan als medicijnbezorger van een apotheek. Cisca (84) was voor het trouwen werkzaam bij een zeemleerfabriek in Heesch, daarna werd ze huisvrouw. Ze kreeg samen met Willie twee kinderen. Ook heeft het echtpaar vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Drenthe en de Veluwe 

Drenthe en de Veluwe zijn plekken die Willie en Cisca op hun duimpje kennen. Ze kwamen er in het verleden vaak voor een mooie wandel- of fietstocht door de natuur. Fietsen gaat inmiddels niet meer, maar een wandeling wordt nog steeds regelmatig gemaakt. Andere hobby’s van Willie zijn puzzelen en voetbal kijken. In het verleden heeft hij ruim 25 jaar bij een herenkerkkoor gezongen. Cisca houdt van lezen, volksdansen en aquajoggen.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.