De desolate aanblik van het voormalige saunacomplex Lucaya. Er moet daar een woontoren komen. Omwonden hebben daar zorgen over.
Volledig scherm
PREMIUM
De desolate aanblik van het voormalige saunacomplex Lucaya. Er moet daar een woontoren komen. Omwonden hebben daar zorgen over. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Vrees voor bouw woontoren van dertien verdiepingen op plek sauna Lucaya in Oss: ‘Hier zit je 100 jaar aan vast’

OSS - Veel meer schaduw, verkeersdruk en parkeeroverlast. Wijkbewoners en in het bijzonder direct omwonenden van het nieuw te bouwen appartementencomplex Sinopel in Oss maken zich zorgen. Dat moet verrijzen op het terrein waar voorheen zalencentrum ’t Oude Theater en sauna Lucaya waren gevestigd.

  1. Historische persfoto in de herhaling voor burgemeester Paul Rüpp

    Histori­sche persfoto in de herhaling voor burgemees­ter Paul Rüpp

    MAASHORST - Natuurlijk wist Paul Rüpp meteen wat de bedoeling was toen hem werd gevraagd om te poseren met een krant in de hand. Het is dan ook een iconische persfoto die in 1948 de wereld rond ging. President Harry S. Truman die triomfantelijk een krantenpagina omhoog houdt waarop in grote letters staat ‘Dewey defeats Truman’. Truman lacht breed want hij weet wel beter. Het is een dag na de verkiezingen en tegen alle verwachtingen in is hij nog steeds president van de VS.