Volledig scherm
Hertogin Josje en Prinses Debby van het Kelerijk in Reek. © Kelerijk

Vrouwen aan de macht in Kelerijk Reek

REEK - Vrouwen aan het roer in Reek. Voor het eerst heeft het Kelerijk in Reek een prinses carnaval én een hertogin. Prinses Debby Broekman-Kouwenberg en hertogin Josje Veld-Hendrik zwaaien dit seizoen de scepter over het Reekse carnaval. 

Tijdens het prinsenbal, dat zaterdag in gemeenschapshuis‘het Wapen van Reek’ werd gehouden, weden de nieuwe hoogheden voor het komende carnavalsseizoen in het Kelerijk gepresenteerd. Voordat de nieuwe hoogheden tevoorschijn kwamen werd eerst afscheid genomen van Prins Mark, Prinses Dianne, Grootvorst Tuut en Jonkvrouw Karin. Als dank voor zijn inzet mocht Prins Mark de hoogste onderscheiding van het Kelerijk de 3RRR ontvangen uit handen van de voorzitter.

Mooie verrassing

Tegen de klok van 23.00 uur ging de presentatie van start die uiteindelijk de nieuwe hoogheden van het Kelerijk op moest gaan leveren. Hoewel er vele namen de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd was de presentatie van de eerste regerende Prinses voor het Kelerijk een mooie verrassing. “De vrouwen grijpen de macht …”, werd er door één van de aanwezigen spontaan uitgeroepen.

Jongst geborene

Debby Broekman-Kouwenberg (40) is de eerste regerende Prinses van het Kelerijk en binnen de gemeente Landerd. Zij schrijft Carnaval met hoofdletters. 40 jaar geleden was zij de jongst geborene tijdens carnaval en jarenlang was zij actief bij de dansgarde. Debby is werkzaam bij Hutten Catering in Veghel. Met haar man Mark en haar 3 kinderen, die actief zijn binnen het jeugdcarnaval, zal zij het komende carnavalsseizoen de scepter over het Kelerijk gaan zwaaien.

Prinses Debby wordt bijgestaan door Hertogin Josje Veld-Hendriks (40), die, samen met echtgenoot Jeroen en haar 2 kinderen woonachtig is in Zeeland, maar geboren en getogen in het Kelerijk, is evenals Prinses Debby werkzaam bij Hutten Catering in Veghel.

Samen op de planken

De dames zijn al van hun prille jeugd vriendinnen van elkaar die alles met elkaar delen, op het werk delen ze samen een kantoor en ook staan ze met regelmaat samen op de planken om één van hun glansrollen te spelen bij toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Prinses Debby is ook actief als vrijwilligster bij voetbalvereniging Achilles en tijdens de jeugdvakantieweek van Kelekeet.