De plek waar de Langendonkweg aansluit op de John F. Kennedybaan in Oss. Het fietspad wordt hier straks vier meter breed en komt rechts van dit smalle pad te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar de Langendonkweg aansluit op de John F. Kennedybaan in Oss. Het fietspad wordt hier straks vier meter breed en komt rechts van dit smalle pad te liggen. © Van Assendelft/Jeroen Appels

VVN daagt wethouder uit om zelf in tractor de Kennedybaan op te rijden

OSS - ,,Stap zelf eens op zo'n grote tractor met aanhanger en ervaar hoe het in de praktijk is.” Jurriën van der Veer, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland, daagt wethouder Joop van Orsouw en de provinciale projectleider voor de aanleg van een nieuw fietspad langs de John F. Kennedybaan uit om zelf te ervaren wat loonwerkers dagelijks ondervinden. 

  1. Asociaal rijgedrag brengt 21-jarige rest van zijn leven in rolstoel: taakstraf van 200 uur
    PREMIUM

    Asociaal rijgedrag brengt 21-jarige rest van zijn leven in rolstoel: taakstraf van 200 uur

    DEN BOSCH/HERPEN - Bumperkleven, te hard rijden en een bizarre inhaalmanoeuvre op de Berghemseweg in Herpen vormden de basis voor een zwaar ongeval, waardoor een 21-jarige man voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde. Voor zijn ‘onvoorzichtige en asociale rijgedrag’ krijgt een 32-jarige Herpenaar een taakstraf van 200 uur, naast een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar. De vrijdagmiddag bekendgemaakte straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.