Volledig scherm
PREMIUM
Afzettingen na een inval door politie bij het woonwagenkamp aan de Osse Hoogheuvelstraat. © ANP

Waarom de politie honderden agenten inzet in Oss: ‘Dit is impression management’

OSS - De politie rukte woensdag met groot materieel en honderden mensen uit om het criminele kopstuk Martien R. (48), zoon Antoon R. (26) en een ander familielid van 55 jaar oud te arresteren en binnen te vallen op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Bij de politie Oost-Brabant kunnen ze geen eerdere actie van deze omvang noemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft de politie er goed aan gedaan om het zo groot aan te pakken.

Het is een indrukwekkende lijst aan manschappen die ingezet zijn bij de arrestatie van Martien R. (48), zoon Antoon R. (26) en een derde verdachte van 55 jaar oud en het daaropvolgende onderzoek bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Zo zijn er ongeveer 400 mensen aan rechercheurs, arrestatieteams, specialisten van het Ministerie van Defensie, agenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst ingezet. Ook werden er drugs-, geld- en explosievenhonden ingezet. Het terrein is afgezet met een kilometer aan hekwerk en een peloton van de Mobiele Eenheid bewaakt het terrein.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!