Volledig scherm
PREMIUM
Een kromsnavel papegaai. © Wiki Commons

Waarom een kale Ossenaar tóch is vrijgesproken van stelen buurmans papegaaien

OSS - Hij werd veroordeeld omdat hij de dure vogels van zijn buurman tijdens diens vakantie zou hebben gestolen, doorverkocht én hiervan een valse aangifte hebben gedaan. Maar in hoger beroep is de man nu vrijgesproken, onder meer omdat zijn kale hoofd niet was opgevallen bij een getuige.

De eigenaar van de vogels ging in februari 2018 op vakantie en vroeg aan de verdachte, een buurtgenoot, om op zijn dieren te passen. Op 17 februari deed de verdachte aangifte van diefstal, nadat er ingebroken was in de volière en in het huis. In totaal waren 47 exotische vogels en de bijbehorende papieren gestolen. 

  1. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
    PREMIUM

    Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

    DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.