Het winkeltje is al ruim een jaar gesloten. De ruiten zijn inmiddels dichtgetimmerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het winkeltje is al ruim een jaar gesloten. De ruiten zijn inmiddels dichtgetimmerd. © BD / Peter van Huijkelom

Wagonnetjes in plaats van worst: Modelbouwers De Wissel willen naar Unox-winkeltje Oss

OSS - Een bijzondere nieuwe invulling voor het monumentale Unox-winkeltje aan de Gasstraat. Tenminste, als het aan de leden van De Wissel ligt. De modelbouwers zouden dolgraag hun wagons, rails en gebouwtjes uitstallen in het voormalige fabriekswinkeltje. Het enige probleem: pandeigenaar Zwanenberg staat bepaald niet te springen. 

Voor de 31 leden van De Wissel begint de tijd te dringen. Op 1 september moeten ze vertrokken zijn uit de kelders van De Lievekamp. Na ruim 35 jaar vervalt hun plekje daar omdat het theater binnenkort grondig gaat verbouwen. Het vinden van een nieuw onderkomen valt niet mee. De Wissel heeft relatief veel vierkante meters nodig voor relatief weinig leden. Hun hoop is nu gevestigd op het voormalige Unox-winkeltje. Een plek die bovendien uitzicht biedt op het treinstation.

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.