Volledig scherm
PREMIUM
Het winkeltje is al ruim een jaar gesloten. De ruiten zijn inmiddels dichtgetimmerd. © BD / Peter van Huijkelom

Wagonnetjes in plaats van worst: Modelbouwers De Wissel willen naar Unox-winkeltje Oss

OSS - Een bijzondere nieuwe invulling voor het monumentale Unox-winkeltje aan de Gasstraat. Tenminste, als het aan de leden van De Wissel ligt. De modelbouwers zouden dolgraag hun wagons, rails en gebouwtjes uitstallen in het voormalige fabriekswinkeltje. Het enige probleem: pandeigenaar Zwanenberg staat bepaald niet te springen. 

Voor de 31 leden van De Wissel begint de tijd te dringen. Op 1 september moeten ze vertrokken zijn uit de kelders van De Lievekamp. Na ruim 35 jaar vervalt hun plekje daar omdat het theater binnenkort grondig gaat verbouwen. Het vinden van een nieuw onderkomen valt niet mee. De Wissel heeft relatief veel vierkante meters nodig voor relatief weinig leden. Hun hoop is nu gevestigd op het voormalige Unox-winkeltje. Een plek die bovendien uitzicht biedt op het treinstation.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.