Volledig scherm
Impressie van het Walkwartier bezien vanaf de Molenstraat. © Absent Matter

Walkwartier Oss krijgt 19 extra appartementen en wordt 1,6 miljoen duurder

OSS - De zaak is beklonken. Van Wanrooij Projectontwikkeling gaat het Walkwartier in het centrum van Oss realiseren. Het plan gaat de gemeente wel 1,6 miloen euro meer kosten dan aanvankelijk begroot. 

Ook komen er 19 extra appartementen om het project financieel haalbaar te maken. De totale investering van 50 miljoen moet het Osse centrum een langdurige impuls geven. 

Directeur Clemie van Wanrooij tekende donderdag de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente, in de persoon van wethouder Joop van Orsouw. ,,Het heeft nog heel wat ritjes op en neer naar Amsterdam gekost", verklaarde Van Wanrooij na afloop. In de hoofdstad werd samen met DOK Architecten naarstig gezocht naar mogelijkheden om aan de esthetische wensen van de Osse politiek te voldoen en tegelijk tot een betaalbaar plan te komen. 

Het resultaat is dat de beeldbepalende woontoren in het hart van het complex straks minder plomp oogt dan in de eerste tekeningen tot uiting kwam. In totaal herbergt het Walkwartier straks 124 appartementen in de vrije huur- en koopsector. Dat zijn er 19 meer dan aanvankelijk ingetekend. Die extra appartementen gaan ten koste van een dakterras en maken de lagere woonblokken wat massiever dan in eerste instantie bedacht. Het aantal ondergrondse parkeerplaatsen is opgekrikt naar 143. De parkeergarage blijft alleen bestemd voor bewoners van het Walkwartier, niet voor winkelend publiek en bezoekers van het UIThuis. 

Nieuwe tekeningen van het centrumplan zijn nog niet voorhanden. Die volgen medio mei. ,,Het is allemaal met stoom en kokend water tot stand gebracht", aldus Clemie van Wanrooij. Met name de bestuurswisseling in Oss en de opvattingen die het nieuwe college van B en W heeft over uitstraling van het Walkwartier hebben veel kruim gekost, weet de  projectontwikkelaar. Als de gemeenteraad van Oss in juni instemt met de nu gesloten overeenkomst, worden de plannen verder uitgewerkt en start begin volgend jaar de verkoop van woningen in het Walkwartier. De oplevering van het totale project staat echter pas gepland voor 2023. 

Volledig scherm
Vooral vanaf de kant van De Wal zal zichtbaar worden dat er 19 extra appartementen aan het plan Walkwartier zijn toegevoegd. Dit is een inmiddels gedateerde tekening. © Absent Matter
  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.