De Willibrorduskerk in Berghem is begin- en eindpunt van de QR-codewandeling in Berghem.
Volledig scherm
PREMIUM
De Willibrorduskerk in Berghem is begin- en eindpunt van de QR-codewandeling in Berghem. © archieffoto Peter van Huijkelom

Wandelen door Berghem met een QR-code, helemaal niet ingewikkeld: ‘Niet te missen bezienswaardigheden’

BERGHEM - Volgens de Berghemse Heemkundevereniging Berchs-Heem zijn ze uniek in de omgeving, met de nieuwe QR-codewandeling door Berghem. En ingewikkeld is het al helemaal niet, gewoon even een QR-codelezer downloaden in de playstore, of de appstore: dan leert u in een wandelingetje van 1200 meter vanalles over de geschiedenis van Berghem.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.