Volledig scherm
Een voorlopig ontwerp voor een overdekte, multifunctionele skihal. Met bovenop een skihelling van 700 meter. © Stichting MFC Brabant

Wauw, is dat een skihal? TUe-studenten verrassen Osse initiatiefnemers

OSS - TUe-studenten lieten hun fantasie de vrije loop voor een spectaculaire opdracht uit de regio Oss: teken een overdekte skihal, verpakt in een veelzijdig bouwwerk. De eerste schetsen zijn verrassend. 

Opdrachtgever is de stichting MFC Brabant onder aanvoering van Heeschenaar Frank Hanegraaf. Ergens tussen Den Bosch en Nijmegen willen ze ooit een multifunctioneel complex laten landen. In de ideeën behelst dat een helling van 700 meter lang, 100 meter hoog en 70 meter breed. Met onderin ruimte voor bijvoorbeeld hotel, sportzaken, zwembad of distributiecentrum.

De initiatiefnemers spraken de afgelopen jaren met allerlei partijen, maar boekten nog weinig progressie. Tekeningen moeten hun plan meer leven inblazen. ,,Dan kunnen we iets laten zien en krijgen mensen er een beeld bij”, hoopt Hanegraaf.

‘Ontwerpen hebben veel potentie’

Begin september gingen negen TUe-studenten bouwkunde (afdeling architectuur) aan de slag met een gezamenlijk project van vijf maanden:  ‘The Dutch Mountains: a ski-resort for Brabant’. De negen studenten hebben tussentijdse resultaten getoond aan de opdrachtgever, met tekst en uitleg.

Die was onder de indruk en aangenaam verrast.  ,,De modellen sluiten goed aan op onze ideeën en duurzaam ontwerpen. Indrukwekkende gebouwen met veel potentie, niet alleen op skigebied”, vat Hanegraaf samen. 

'We zijn razend benieuwd’

De studenten werken hun ideeën en ontwerpen verder uit. Medio januari presenteren zij de voltooide ontwerpen. ,,We zijn razend benieuwd”, aldus Hanegraaf die eerder al hoopte: ,,Misschien komt daar voor ons een definitief ontwerp uit.” Daarmee zou de Stichting MFC de boer op kunnen.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.