Weer autobrand in Oss, bewoner blust zelf

VIDEOOSS - De reeks autobranden die Oss al maanden teistert lijkt maar niet te stoppen. Telkens wanneer het even rustig lijkt vliegt er toch weer een auto in brand. Ook vrijdagnacht was dat weer het geval. Rond 0.20 uur werd een auto op de oprit van een woning aan de Ussenstraat in brand gestoken. 

De bewoner van het huis had dat razendsnel in de gaten en wist de brand volgens de politie snel te blussen. De toegesnelde brandweer hoefde niet meer in actie te komen. ,,Heeft ie goed gedaan”, zo complimenteerde een agent de man met zijn actie. Volgens de politieman had het ‘toch echt wel even gebrand’. 

Volledig scherm
Ussenstraat Oss © Gabor Heeres

Camera's

Volledig scherm
Een agente stelt sporen veilig na een autobrand aan de Ussenstraat in Oss. © Gabor Heeres

De politie  begon meteen met een buurtonderzoek waarbij onder meer werd gekeken of er beveiligingscamera’s waren die de brandstichting hadden vastgelegd. Ook bleken de bewoners zelf over camerabeelden te beschikken waarop de dader mogelijk zou zijn te zien. 

Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto in een speciale luchtdichte bak af te voeren voor sporenonderzoek door forensisch specialisten van de politie. Ook werd bewijsmateriaal dat op straat was achtergebleven door een agente veiliggesteld. 

Met een Burgernetbericht riep de politie omwonenden die iets verdachts hadden gezien op om dat te melden.

Volledig scherm
Ussenstraat Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Ussenstraat Oss © Gabor Heeres