Wéér gaslek: glasvezelgravers schieten met 'raket’ door leiding in Geffen

VIDEOGEFFEN - Nadat Geffen maandag voor de tiende keer in anderhalf jaar tijd getroffen werd door een gaslek, was het vrijdagochtend weer raak. Aan de Bredeweg werd een hoofdleiding geraakt tijdens het aanleggen van glasvezel.

Tijdens de werkzaamheden werd een zogenoemde ‘raket’ onder de weg doorgeschoten. Deze raakte de hoofdleiding, waarna de Bredeweg tijdelijk werd afgesloten.

Maandagochtend was het raak aan de Tolweg in het centrum van Geffen. Daar trok een graafmachine een gasleiding kapot. Een woordvoerder van netbeheerder Enexis verzuchtte dat dit lek sinds juni 2018 al de tiende keer was dat Geffen kampte met een gaslek.

Volledig scherm
Het elfde gaslek in Geffen wordt gerepareerd. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Gaslek aan de Bredeweg in Geffen. © Foto Mallo / Gabor Heeres
Volledig scherm
Het elfde gaslek in Geffen wordt gerepareerd. © Gabor Heeres
  1. Carnavalsclubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    Carnavals­clubs in Haren laten zich niet van de wijs brengen tijdens optocht

    HAREN - De eerste carnavalsoptocht 2020 vindt ook dit jaar plaats in het dorp Haren, tijdens carnaval beter bekend als Knorrenland of het Knorrepottenrijk. De groepen en individuen hebben al een heleboel wind gehad in de altijd winderige Lange Lietingstraat. Zo staan de vlaggen van de wagen van Nie Te Houwe (NTH) behoorlijk strak. De vrouwelijke leden van deze grote carnavalsclub laten zich niet van de wijs brengen door de felle windvlagen. Ze dansten er lustig op los.