Weer grote inval op woonwagenkamp rond Martien R.: mogelijke explosieven gevonden in Lith

videoLITH - Op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith is donderdagmorgen een grote politieactie gaande. Het gaat om een volgend onderzoek in operatie Alfa, naar Martien R. en zijn familie. Tijdens het onderzoek zijn mogelijke explosieven gevonden. Specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst hebben ernaar gekeken, maar het lijkt erop dat er geen gevaar is voor de omgeving. 

De politie-actie in Lith is qua grootte vergelijkbaar met die vorige week in Oss. Ook in een huis ergens in Oss en een bedrijf aan de Osse Scheldestraat wordt donderdag onderzoek gedaan. En dit keer ook buiten de regio: in een chalet op een vakantiepark in Friesland. Er is niemand aangehouden. 

  1. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
    Bij de dorpspomp

    Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

    Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.