Volledig scherm
Omwonenden van Heesch-West voeren actie bij het gemeentehuis in Heesch. © Edith Verwegen/BD

Weer protest voor deur gemeentehuis Bernheze, omwonenden Heesch-West willen gehoord worden

UpdateBERNHEZE - Het begint vaste prik te worden in Bernheze. Protesterende mensen en spandoeken voor de ingang van het gemeentehuis in Heesch. Onlangs voerden inwoners van Loosbroek nog actie voor een tennispark in hun dorp. Donderdagavond stonden omwonenden van bedrijfsterrein Heesch-West op de stoep. Niet voor niks. De gemeenteraad besloot het agendapunt om af te zien van het vetorecht voor plaatsing van windmolen op Heesch-West van de agenda te halen. De buurtbewoners kunnen op 11 september in de commissie Ruimtelijke Zaken inspreken. 

De bewoners willen aandacht vragen voor hun situatie. ,,Wij willen dat er met ons wordt gesproken”,  aldus Christien van Bergen. De omwonenden zijn het niet eens met de plannen om windmolens te plaatsen op Heesch-West. De gemeenteraad van Bernheze besluit donderdagavond over het opgeven van het vetorecht, dat Bernheze ooit bedongen heeft binnen de gemeenschappelijke regeling met Den Bosch en Oss. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu een voorstel gedaan. Het zou raar zijn, redeneert het college, om een vetorecht op zak te houden terwijl de gemeenten nu samen werken aan een plan voor een duurzaam bedrijventerrein mét windmolens.

Maar volgens de omwonenden is er in de buurt veel weerstand tegen de plannen. De bewoners willen dat er aandacht is voor hun situatie.