De Lucht, aan de A59 bij Geffen.
Volledig scherm
De Lucht, aan de A59 bij Geffen. © Maarten van den Hurk / BD

Wegrestaurant De Lucht in de verkoop gezet

HEESCH - Wegrestaurant De Lucht aan de A59 bij Geffen staat te koop. Een groot bord attendeert verkeer op de snelweg hierop. De horecazaken in het pand, Burger King en Subway, draaien gewoon door.

Volgens eigenaar Jan-Willem Boot kunnen klanten van de horecazaken gerust zijn. Er verandert voorlopig niets bij De Lucht, ook niet aan Burger King en Subway.  Op de website van de betrokken makelaar staat dat het pand ‘vrij van huur’ en leeg opgeleverd kan worden. Maar volgens Boot zijn er evengoed scenario's mogelijk waarin beide fastfoodzaken aanwezig blijven.

De Lucht bij Geffen is een wegrestaurant met een lange historie. Het staat op grondgebied van Heesch, gemeente Bernheze, maar wordt van oudsher in de volksmond aan Geffen toebedeeld. 

Hinder van truckers

De Lucht, met verkoopbord en geparkeerde trucks.
Volledig scherm
De Lucht, met verkoopbord en geparkeerde trucks. © Maarten van den Hurk / BD

De laatste jaren heeft de zaak hinder van lang parkerende truckers. Die bezetten de parkeerplaatsen en benadelen zo de bereikbaarheid van de horecazaak. ,,We staan met de rug tegen de muur’', schetste Boot vorig jaar in het Brabants Dagblad de ernst van de situatie.
Een complicerende factor is dat Rijkswaterstaat De Lucht Geffen niet erkent als verzorgingsplaats. Daardoor blijft al het werk dat de parkerende truckers veroorzaken op het bordje van de de pandeigenaar liggen.    

De Lucht Geffen hoort bij dezelfde BV als het gelijknamige wegrestaurant aan de A2 bij Bruchem. Een derde vestiging staat aan de N270 in Helmond.