Theater De Lievekamp in Oss. Het theater zal ook ’s middag om 17.00 uur de deuren moeten sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Theater De Lievekamp in Oss. Het theater zal ook ’s middag om 17.00 uur de deuren moeten sluiten. © De Lievekamp

Weinig voorstellingen naar de middag in theaters:
‘Niet mogelijk’ en ‘Signaal zou ook niet juist zijn’

OSS/UDEN/VEGHEL - Best een ingewikkelde puzzel, die ze als gevolg van eerdere voorschriften steeds beter weten te leggen. Zo verwoorden de Osse, Veghelse en Udense theaterdirecties,    programmeurs en woordvoerders de situatie sinds de zondagavond geldende coronamaatregelen. Theaters moeten wederom de programmering aanpassen, voorstellingen afgelasten of verplaatsen en hun bezoekers verwittigen.

 1. Het mag allemaal wel donker zijn, maar in het duister gebeuren soms mooie dingen
  PREMIUM
  Column

  Het mag allemaal wel donker zijn, maar in het duister gebeuren soms mooie dingen

  Omikron en code zwart hangen als een grijze wolk boven onze hoofden. Komende week gaan ze u gek maken met blue monday, blauwe maandag,de somberste dag van het jaar. Tel daarbij op het getier en geklaag over te strenge of juist te soepele lockdowns, sluitingen of juist opening van winkels danwel theaters, én het ontbreken van nieuw elan en concludeer met mij: het wordt een zware, diepduistere week. Maar ook in het donker gebeuren fantastische dingen. Gewoon, hier in de buurt.
 2. Zaterdag tóch weer lekker winkelen? Ondernemers staan te popelen en omzeilen nu al de coronaregels
  PREMIUM

  Zaterdag tóch weer lekker winkelen? Onderne­mers staan te popelen en omzeilen nu al de coronare­gels

  OSS/TILBURG - Een nieuwe fiets uitproberen? Mag niet, gebeurt wel. Buiten kleding uitstallen? Mag niet, gebeurt wel. Klanten binnen laten snuffelen? Mag niet, gebeurt wel. Veel winkeliers zijn het kotsbeu dat zij dicht moeten zijn, geen steun ontvangen en ondertussen Kruidvat en de supermarkten wel ‘hun’ producten mogen verkopen. Daarom willen er veel vanaf zaterdag weer gewoon opengaan.