Volledig scherm
De uitkijktoren op Herperduin is al bijna op hoogte. Alleen het bordes moet er nog bovenop geplaatst worden. © Edith Verwegen/BD

Werk aan uitkijktoren Herperduin stil door vandalen

HERPEN -  De bouw van de uitkijktoren op Herperduin ligt maandag stil. Vandalen hebben afgelopen weekeinde vernielingen aangericht aan de hoogwerkers. Ook zijn onder meer accu's gestolen. Het bedrijf Wonders Metaal uit Berlicum dat de toren bouwt, gaat dinsdag weer verder.

De stalen constructie is al zo goed als klaar. Woensdag is de bouw van de toren begonnen en nu hoeft alleen nog het bordes op de toren getakeld te worden. Daarna wordt de toren omkleed met boomstammen zodat het een natuurlijk en 'bosachtig’ uiterlijk krijgt. Als het meezit is de uitkijktoren eind deze maand klaar. De opening van de toren staat gepland voor begin maart. 

Ongeveer op dezelfde plek als waar de uitkijktoren nu gebouwd wordt, stond vroeger een brandtoren. Het bestemmingsplan maakte het mogelijk dat er een nieuwe uitkijktoren gebouwd werd. Met geld van ‘Meer Maashorst’ is het plan van de uitkijktoren mogelijk worden.