Volledig scherm
PREMIUM
De N324 in Schaijk. Normaal gesproken rijdt het verkeer vanaf Schaijk richting Oss rustig door. Sinds begin november staat er in de ochtend een flinke file tot de verkeerslichten. © BD / Peter van Huijkelom

Werk aan weg in Heesch zorgt voor files op rijksweg N324 van Schaijk tot Paalgraven

UPDATESCHAIJK/OSS - Wat is er ‘s ochtends aan de hand op de rijksweg N324 van Schaijk richting Oss? Sinds afgelopen maandag staat er elke morgen een lange file tot aan de verkeerslichten bij knooppunt Paalgraven. Rijkswaterstaat denkt dat het aan werkzaamheden in Heesch ligt. 

In eerste instantie heeft Rijkswaterstaat geen idee waarom het verkeer op de N324 ineens opstroopt. ,,Er is niets veranderd aan de instelling van de verkeerslichten”, reageert Noortje van Schijndel, woordvoerster van Rijkswaterstaat. ,,En er zijn ook geen storingen geweest.” Met zo'n storing doelt de woordvoerster op een lus in de weg die zorgt dat de installatie reageert op de hoeveel verkeer dat op de weg zit. Bij veel verkeer kan het licht bijvoorbeeld langer op groen blijven. ,,Maar er zijn geen storingen bekend dus dat kan het niet zijn.”