Vorig jaar bleek de drukte op de kermis uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar bleek de drukte op de kermis uit. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Werkgroep wil kermis in stadje Ravenstein redden met dorpsgevoel

RAVENSTEIN - Met een feesttent, mooi terras en fanatieke inwoners moet de kermis in Ravenstein worden gereanimeerd. Volgende maand wordt duidelijk of de plannen haalbaar zijn. 

Het is één keer in de draaimolen, één keer in de botsauto's en vooruit, als de kinderen lief zijn geweest ook nog een zuurstok. Veel langer dan een halfuur kon je de laatste jaren niet op de kermis van Ravenstein vertoeven. Na een lange periode van krimp gebeurde dit voorjaar het onvermijdelijke: geen enkele exploitant is bereid om nog naar het stadje te komen. Komende hemelvaart blijft de Bleek daarom voor het eerst in tijden leeg. 

  1. Varkenshouder beleeft spannende tijden door corona in slachthuizen: ‘Hopen dat het snel over is’
    PREMIUM

    Varkenshou­der beleeft spannende tijden door corona in slachthui­zen: ‘Hopen dat het snel over is’

    LITHOIJEN/BOXTEL - Mari van Kilsdonk is allang blij dat hij zijn varkens nog kwijt kan bij Vion in Boxtel. Dat zijn vaste weekplanning op de schop moet door alle coronamaatregelen in het slachthuis, dat is dan maar zo. ,,Ik ben liever nu een beetje flexibel dan dat Vion de boel alsnog dicht moet gooien. Dan heb ik een veel groter probleem”, zegt de varkenshouder uit Lithoijen, die tevens gemeenteraadslid is in Oss.