Volledig scherm
De Ossenaar maakte zonder toestemming gebruikt van de DigiD van zijn vriendin. © ANP

Werkstraf en reclasseringstoezicht na huiselijk geweld Oss

OSS - Een 34-jarige Ossenaar heeft 'ernstige inbreuk gemaakt' op de 'lichamelijke integriteit' van zijn vriendin, door haar te mishandelen en haar van haar vrijheid te beroven.  De rechtbank in Den Bosch legde de Ossenaar DAAROM een werkstraf van 100 uur OP plus een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor het huiselijk geweld. De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer verbrak de relatie met de Ossenaar in oktober 2018. De verdachte mishandelde haar meermalen in de daaropvolgende periode. De man sloeg haar tegen het hoofd en het gezicht, schopte haar tegen de knie en gooide een drinkfles tegen haar neus. De Ossenaar zou het slachtoffer ook hebben gekrabd en geknepen. Hij maakte bovendien zonder toestemming gebruik van haar DigiD. 

De rechtbank rekende het de Ossenaar 'zwaar aan' dat een groot deel van de mishandelingen in haar huis plaatshadden, 'bij uitstek een plek waar ze zich veilig zou moeten voelen'.

Weer een stel

De rechtbank legde reclasseringstoezicht op aan de verdachte. De Ossenaar en zijn ex vormen weer een stel en de reclassering maakte zich 'zorgen' over de manier waarop die relatie zich ontwikkelde. De organisatie stelde dat de Ossenaar moeite had 'om zijn emoties op een juiste manier onder controle te houden'. Hij legde bovendien de schuld van zijn 'impulsief handelen' vaak 'buiten zichzelf'.