Volledig scherm
Rechtbank locatie Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Werkstraf voor Ossenaar die paar keer zijn buurman mishandelde

EINDHOVEN/OSS - Een Ossenaar sloeg, schopte en kneusde de vingers van een buurtgenoot tijdens twee confrontaties in maart en mei dit jaar. De politierechter in Eindhoven veroordeelde de man tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig voorwaardelijk.

De man moet een schadevergoeding van 250 euro betalen aan het slachtoffer. De Ossenaar (41) ontkende tijdens de rechtszaak zelf fel dat hij iets verkeerd had gedaan. Het slachtoffer woont twee etages boven hem in een appartementencomplex en zou hem steeds op een agressieve manier 'uitdagen'.

Quote

Ik hoor iedere keer klappen in zijn woning. En dan gaat zijn vrouw weer janken en jammeren

Verdachte Ossenaar (41)

De burenruzie ontstond volgens de verdachte in januari, toen hij het slachtoffer beschuldigde van huiselijk geweld. ,,Ik hoor iedere keer klappen in zijn woning. En dan gaat zijn vrouw weer janken en jammeren. Ik ging naar die man toe en vroeg of het wat minder kon.'' Hij droeg geen bewijs aan voor de beschuldiging.

Schoppen en slaan

Hierna waren er verschillende incidenten. Zo schopte en sloeg de Ossenaar het slachtoffer tijdens een ruzie op 26 maart. Op 2 mei draaide hij volgens de aanklacht de vingers van zijn flatgenoot om. Die zouden zijn gekneusd. Het slachtoffer had volgens de verdachte een 'gevechtshouding' aangenomen. Hij vond dat hij 'opnieuw' werd uitgedaagd. ,,Ik duwde tegen zijn hand. Maar ik heb zijn vingers niet omgebogen.''

De rechter ging niet mee in de verklaringen. Hij acht de Ossenaar verantwoordelijk voor de mishandelingen. De verdachte was in eerste instantie ook beschuldigd van een derde mishandeling, in juni. Deze aanklacht heeft het Openbaar Ministerie ingetrokken. Het is niet duidelijk of de man in dit geval dader of slachtoffer was.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.