Volledig scherm
Rechtbank locatie Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Werkstraf voor Ossenaar die paar keer zijn buurman mishandelde

EINDHOVEN/OSS - Een Ossenaar sloeg, schopte en kneusde de vingers van een buurtgenoot tijdens twee confrontaties in maart en mei dit jaar. De politierechter in Eindhoven veroordeelde de man tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig voorwaardelijk.

De man moet een schadevergoeding van 250 euro betalen aan het slachtoffer. De Ossenaar (41) ontkende tijdens de rechtszaak zelf fel dat hij iets verkeerd had gedaan. Het slachtoffer woont twee etages boven hem in een appartementencomplex en zou hem steeds op een agressieve manier 'uitdagen'.

Quote

Ik hoor iedere keer klappen in zijn woning. En dan gaat zijn vrouw weer janken en jammeren

Verdachte Ossenaar (41)

De burenruzie ontstond volgens de verdachte in januari, toen hij het slachtoffer beschuldigde van huiselijk geweld. ,,Ik hoor iedere keer klappen in zijn woning. En dan gaat zijn vrouw weer janken en jammeren. Ik ging naar die man toe en vroeg of het wat minder kon.'' Hij droeg geen bewijs aan voor de beschuldiging.

Schoppen en slaan

Hierna waren er verschillende incidenten. Zo schopte en sloeg de Ossenaar het slachtoffer tijdens een ruzie op 26 maart. Op 2 mei draaide hij volgens de aanklacht de vingers van zijn flatgenoot om. Die zouden zijn gekneusd. Het slachtoffer had volgens de verdachte een 'gevechtshouding' aangenomen. Hij vond dat hij 'opnieuw' werd uitgedaagd. ,,Ik duwde tegen zijn hand. Maar ik heb zijn vingers niet omgebogen.''

De rechter ging niet mee in de verklaringen. Hij acht de Ossenaar verantwoordelijk voor de mishandelingen. De verdachte was in eerste instantie ook beschuldigd van een derde mishandeling, in juni. Deze aanklacht heeft het Openbaar Ministerie ingetrokken. Het is niet duidelijk of de man in dit geval dader of slachtoffer was.

  1. Man rijdt opnieuw alcoholcontrole in terwijl rijbewijs eerder al was ingevorderd, 10 bestuurders beboet bij controle regio Den Bosch

    Man rijdt opnieuw alcoholcon­tro­le in terwijl rijbewijs eerder al was ingevor­derd, 10 bestuur­ders beboet bij controle regio Den Bosch

    DEN BOSCH/OSS - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een alcoholcontrole ingereden, terwijl enkele uren daarvoor zijn rijbewijs door de politie Gelderland al was ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle in de regio Den Bosch en Oss 580 ugl. Hij krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.