Volledig scherm
Het diamanten paar. © Van Assendelft

Willy en Annie uit Oss zijn steeds gekker op elkaar

OSS - Geven en nemen. Elkaar in je waarde laten. Je mening durven geven en elkaar de ruimte geven om ieder z'n eigen ding te kunnen doen. 

Dat zijn volgens Willy en Annie van der Heijden-van Rodijnen de ingrediënten van een goed huwelijk. En zij kunnen het weten, want ze vieren deze week hun diamanten jubileum. Ze zijn zestig jaar getrouwd. 

Quote

Na een paar afspraak­jes werden ze steeds gekker op elkaar

Bianca, dochter

Annie kwam 86 jaar geleden ter wereld in Berghem, Willy is geboren in Oss en is nu 84 jaar oud. Ze hebben elkaar ontmoet bij het dansen in een Osse danszaal. ,,Na een paar afspraakjes werden ze steeds gekker op elkaar", vertelt dochter Bianca. 

Meerdere baantjes

Willy heeft meerdere baantjes gehad. Hij is begonnen bij een kolenboer, waar hij kolen voor kachels moest rondbrengen. Later is hij aan de slag gegaan als vrachtwagenchauffeur en in de laatste jaren van zijn werkzame leven werkte hij in de bouw. Annie verdiende haar geld in een naaiatelier en later bij de winkel in de Gruyter. Toen ze in verwachting was van het eerste kindje, stopte ze met werken. 

Al is ze wel altijd achter de naaimachine blijven zitten om kleding te maken. Eerst voor haar kinderen, later voor de kleinkinderen. Willy was in zijn vrije tijd altijd buiten te vinden. Hij hield shetlandpony's en ging ermee naar keuringen. Hij heeft altijd met veel liefde voor zijn paarden gezorgd, maar moest daar vorig jaar mee stoppen vanwege gezondheidsredenen. Het paar heeft drie dochters, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.