Oud-burgemeester Roel Augusteijn spreekt de Osse raadscommissie Ruimte toe als tegenstander van wind- en zonneparken in de polder.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-burgemeester Roel Augusteijn spreekt de Osse raadscommissie Ruimte toe als tegenstander van wind- en zonneparken in de polder. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Wind- en zonneparken in de polder: niet als het aan Roel Augusteijn ligt

OSS - Nee, oud-gedeputeerde en oud-burgemeester Roel Augusteijn  kwam donderdagavond niet naar het Osse gemeentehuis om het windpark in de buurt van zijn woonhuis in Dennenburg de kiem te smoren. Al geeft hij grif toe dat de plannen voor negen grote windturbines in het project Stijbeemden hem wel tot nadenken en studie hebben aangezet.

 1. Dit zijn windmolens in de Hoeksche Waard. Zó willen ze het niet in Heesch en Ravenstein
  Play
  PREMIUM
  Video

  Dit zijn windmolens in de Hoeksche Waard. Zó willen ze het niet in Heesch en Ravenstein

  OSS/NIEUW-BEIJERLAND - Hoe groot zijn die windmolens nou echt? En, belangrijker, wat voor geluid maken ze? Met de plannen voor negen windturbines in de Stijbeemden bij Ravenstein en drie van zulke molens op Heesch West, wilden de tegenstanders wel eens met eigen ogen én oren ervaren hoe het is om ze in je achtertuin te hebben. En dus gingen ze op windexcursie naar de Hoeksche Waard.
 1. XL-Coronateststraat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag
  Play

  XL-Coronatest­straat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag

 2. Brabantse schapenboeren vrezen voor wolf: 'Mijn hart sloeg over'
  Play

  Brabantse schapenboe­ren vrezen voor wolf: 'Mijn hart sloeg over'