Een winkel verdwijnt, meer horeca verschijnt - hier op de Heuvel in Oss. Naast de nieuwbouw staat het oude onderkomen van Coolcat leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een winkel verdwijnt, meer horeca verschijnt - hier op de Heuvel in Oss. Naast de nieuwbouw staat het oude onderkomen van Coolcat leeg. © Van Assendelft

Winkels verdwijnen, woningen en horecazaken verschijnen in Brabantse binnensteden

OSS/TILBURG - Brabantse winkelpanden worden in rap tempo omgebouwd tot woning of horecazaak. Daardoor neemt de hardnekkige leegstand af, maar zijn de problemen in de binnensteden nog niet voorbij. Want hoeveel horeca kan een stadshart aan? En hoe zit het met de concurrentie van woonboulevards?

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.