Volledig scherm
Roy Beszelsen, alias Royalistiq, geeft een week lang Fortnite-demonstraties in theaters door het hele land. © Royalistiq

YouTube-ster speelt live Fortnite op megascherm in theater De Lievekamp

OSS – Voor theater De Lievekamp is het in alle opzichten een unieke show. YouTube-ster Royalistiq (Roy Beszelsen) komt maandag 29 april naar Oss om voor een volle zaal gamefanaten Fortnite te spelen. Het razend populaire onlinespel wordt op een gigantisch scherm geprojecteerd en Royalistiq neemt de kijkers mee in zijn tactiek om virtuele tegenstanders  te verslaan en als winnaar uit de strijd te komen. 

676.666 abonnees volgen Royalistiq op YouTube in zijn verrichtingen in Fortnite. Zijn video's zijn meer dan 200 miljoen keer bekeken. Nu volgt een korte theatertour in de meivakantie. De Lievekamp is één van de slechts zes schouwburgen waar de populaire YouTuber zijn show zal spelen. 

De show op maandag 29 april begint om 13.00 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp. Kaarten à 23,50 euro worden verkocht via de website van Royalistiq (www.royalistiq.nl). Volgens Lievekamp-programmeur Ron Megens is de kans groot dat de kaarten snel uitverkocht zijn. 

  1. Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PSV-plaatje
    PREMIUM
    video

    Alles voor de likes, de shares en dat ene perfecte PS­V-plaat­je

    EINDHOVEN/GEFFEN/OSS - Terwijl PSV op het veld knokt voor drie punten, wordt naast het veld een heel andere strijd uitgevochten: die om de aandacht van de fan. Met een heel leger aan fotografen, cameramannen en andere ‘content creators’ doet de club er alles aan likes en views te scoren. Zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, iedere wedstrijd opnieuw. Als klassieke voetbalverslaggever is er amper tegenop te boksen. Een wedstrijd door de rood-witte lens van twee clubfotografen én een tv-maker uit de regio. ,,Binnen een paar tellen staat het op Instagram, sneller kan niet.”