Volledig scherm
Een kledingverkoper op De Heuvel in Oss. © BD

Zaterdagmarkt blijft tóch op Heuvel Oss staan

OSS -  De zaterdagmarkt op de Heuvel in Oss blijft voorlopig gewoon bestaan. Eerder droeg de gemeente de zes marktkooplui op per 1 juli hun stek te verlaten. Maar daar komt het Osse college van B & W nu op terug. 

Twee jaar geleden al werden in de marktcommissie, waarin ook een delegatie van verkopers aanschuift, afspraken gemaakt over een nieuwe opzet van de dinsdag- en zaterdagmarkt in Oss. Voor de verkopers van etenswaren op Terwaenen zou niets veranderen. Het handjevol verkopers van non-food op de Heuvel moest per 1 juli 2019 vertrekken om plaats te maken voor extra evenementen in het centrum. 

Maar dat blijkt helemaal niet nodig. Oss heeft het recht de markt tien keer per jaar op te schorten voor evenementen, maar dat gebeurt in de praktijk maar twee keer: voor carnaval en voor de kermis. Zelfs tijdens een groot evenement als Winterland kan de markt in iets andere opzet gewoon blijven staan. 

Geen alternatief

Daar komt bij dat er geen alternatieve plek voor de marktkooplui voorhanden is. Oss wil de food en non-food niet op één locatie neerzetten. De twee takken van de markt zouden ieder een ander publiek trekken. Bovendien vreest de gemeente dat de verschillende openings- en sluitingstijden zorgen voor een rommelig beeld. 

De markt kan nu voor onbepaalde tijd op de Heuvel blijven staan. Op later moment moet die verplaatsen richting de entree van het Walkwartier, op de plek waar nu nog het parkeerterrein is. Het zal echter nog jaren duren voordat die verhuizing daadwerkelijk plaatsvindt.