Volledig scherm
Shantykoor De Zeezwabbers © De Zeezwabbers

Zeemansgezang bij stembureau Heesch

HEESCH - Shantykoor De Zeezwabbers vrolijkt op 23 mei in Heesch de Europese verkiezingen op. De zes mannen zingen anderhalf uur lang zeemansliederen in de hal van Huize Heelwijk, pal voor het daar gevestigde stembureau.

Dit stembureau zit die dag in het repetitielokaal van De Zeezwabbers. Dat gegeven bracht het koor op het idee voor het optreden. ,,We verplaatsen onze repetitie een keer naar de hal’’, zegt dirigent Tom Overtoom. Het optreden is van 16.30 tot 18.00 uur, wat op stembureaus doorgaans een drukke tijd is. 

Op het repertoire van het koor staan zeemans- en drinkliedjes. Een directe link met de Europese verkiezingen ontbreekt. Wel hopen De Zeezwabbers met hun vrolijke bijdrage meer mensen naar de stembus te krijgen. Overtoom: ,,We zijn geen politieke partij, maar het clubje zangers is wel maatschappelijk geëngageerd en vindt dat mensen hun stem moeten uitbrengen.’’ 

  1. Oude Unox-winkel niet beschikbaar als onderkomen Osse modelbouwvereniging De Wissel

    Oude Unox-win­kel niet beschik­baar als onderkomen Osse modelbouw­ver­e­ni­ging De Wissel

    OSS - Modelbouwvereniging De Wissel hoeft niet te rekenen op het voormalige Unox-fabriekswinkeltje aan de Gasstraat in Oss als nieuw onderkomen. Volgens voorzitter Jan van Berkensteijn van de Wissel heeft hij dat van eigenaar Zwanenberg Food Group te horen gekregen. ,,Heel, heel, heel jammer", reageert hij. ,,Voor ons zou het een erg mooie locatie zijn geweest. Het pandje is tenslotte een gemeentelijk monument.”