Volledig scherm
© Hans van Alebeek

Ziekenhuis Bernhoven maakt 3,9 miljoen winst in 2016

UDEN - Ziekenhuis Bernhoven heeft 2016 afgesloten met een positief resultaat van 3,9 miljoen euro. "Boven verwachting", aldus het ziekenhuis dat in het resultaat een bevestiging ziet van de ingezette koers. Ook voor dit jaar rekent het ziekenhuis op een positief resultaat. 

In 2013 leed het ziekenhuis nog een verlies van 4,4 miljoen euro. Sindsdien zit Bernhoven in de plus. Volgens Bernhoven houdt het resultaat over 2016 verband met de focus op 'zinnige zorg' die het ziekenhuis in zijn strategie heeft vastgelegd. Vaak blijkt dat ook veel goedkopere zorg te zijn. De winst wordt met name gebruikt om de solvabiliteit te vergroten, de verhouding tussen vreemd vermogen en eigen vermogen. Bernhoven wil naar het gewenste niveau van 20 procent. 

Ook op andere terreinen is er volgens Bernhoven tevredenheid over het gevoerde beleid. "De patiënttevredenheid is op de Zorgkaart Nederland gestegen naar een 8,5 en het aantal patiënten dat Bernhoven aanbeveelt bij familie en kennissen is gestegen tot 90 procent", aldus het ziekenhuis.