Het huis van Arie den Dekker aan de Aengelbertlaan in Oss brandde na de tweede aanslag helemaal uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Arie den Dekker aan de Aengelbertlaan in Oss brandde na de tweede aanslag helemaal uit. © Gabor Heeres / Marcofotografie

Zo werd terreur in Oss gepland: ‘Gooi er gewoon twee molotovs tegenaan’

OSS - Een jaar lang was Oss in de greep van brandstichtingen, geweld en twee dodelijke schietpartijen. Er lijken heel wat dwarsverbanden. Dinsdag moeten twee mannen voorkomen die voor een deel van deze delicten verantwoordelijk worden gehouden. Justitie luisterde mee hoe ze hun aanslagen voorbereidden. ,,Twee jerrycans is genoeg.”

 1. Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombardeerd tot stank-proefkonijnen’
  PREMIUM

  Advocaat Graspeel: ‘omwonenden gebombar­deerd tot stank-proefkonij­nen’

  ZEELAND/DEN HAAG - Advocaat Valentijn Wösten is bang dat de omwonenden van de Heijderhoeve op de Graspeel in Zeeland ‘een vreselijke zomer tegemoet gaan'. Hij reageert op de uitspraak van de rechtbank die niet wil instemmen met intrekking van de vergunning van de varkensboer, maar hem verplicht geurmetingen te doen en een geurbeheersplan op te stellen. Wösten overweegt in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.
 2. Deze groene gebieden zijn in Brabant in beeld voor woningbouw: Tilburg zit er niet op te wachten, Oss is positief
  PREMIUM

  Deze groene gebieden zijn in Brabant in beeld voor woningbouw: Tilburg zit er niet op te wachten, Oss is positief

  In Brabant moeten voor 2030 bovenop de geplande 90.000 woningen nog eens 85.000 extra nieuwe huizen gebouwd worden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten groene gebieden worden opgeofferd. In Brabant gaat het om gebieden ten oosten van Breda, ten noorden van Eindhoven en ten oosten van Den Bosch. In Tilburg staan ze er niet om te juichen, blijkt na een rondgang. Maar de wethouder in Oss is enthousiast.