Volledig scherm
PREMIUM
De Heegt in Geffen. © Google Streetview

Zorgcentrum De Heegt in Geffen krijgt eind 2019 rigoureuze opknapbeurt

GEFFEN - Als het een beetje meezit, gaat de langverwachte renovatie van het Geffense zorgcentrum De Heegt eind 2019 van start. ,,Wonen in De Heegt moet zoveel mogelijk worden zoals thuis.” 

,,Onze missie voor bewoners is ‘elke dag zo fijn mogelijk’. Dus dingen kunnen doen je vroeger thuis ook deed en zelf de regie voeren over je dag”, licht Esther de Leeuw van Weenen, regiomanager BrabantZorg, de veranderingen toe die op stapel staan.

 1. 
Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP
  Stille getuigen

  Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP

  OSS - Nederland heeft een 'rijke’ geschiedenis aan stakingen, zo bewijst het onlangs verschenen ‘Groot Stakersboek’. Ze waren er voor meer loon, betere werkomstandigheden, kortere werkduur, minder werkdruk en veel andere als onrechtvaardig beschouwde omstandigheden van de werkende mens. Geen sector of beroepsgroep blijkt ontkomen te zijn aan 'de stakingsbacil', zoals De Stad Oss het in 1922 noemde. Zelfs de bakkers in Oss en omgeving zijn ooit gaan staken.
 2. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.