Volledig scherm

‘Zout’ regelt debat tussen hoofdpersonen Maashorstcrisis

OSS - Twee hoofdpersonen in de Maashorstcrisis, Geert Versteijlen en wethouder Peter van Boekel, gaan 10 februari in Oss met elkaar in debat. Politiek café Zout heeft hen weten te strikken voor een tweegesprek in het openbaar.

Versteijlen leidde jarenlang de vernieuwingen in natuurgebied de Maashorst. Vorige maand nam hij op staande voet ontslag. Daarbij uitte hij forse kritiek op de wethouders van de vier Maarshorstgemeenten, die geen daadkracht en vertrouwen zouden tonen.

Volledig scherm
Geert Versteijlen © Van Assendelft Fotografie

De kritiek gaat over de wijze waarop de Maashorst de komende jaren geleid wordt. Daarover zijn nog geen knopen doorgehakt. In een reactie op Versteijlens ontslagbrief meldde het ‘Bestuurlijk Regie Team’, waar de vier wethouders in zitten, dat er niets aan de hand is en dat alles goed komt.

'Geen crisis’

Volledig scherm
Peter van Boekel © Van Assendelft Fotografie

Wethouder Van Boekel herhaalde dit donderdag nog in de raadsvergadering van Bernheze. Hij voegde er aan toe dat er in zijn beleving geen Maashorstcrisis is. Niettemin hebben de Maashorst Ondernemers en de politieke partij D66 aangegeven dat zij grote zorgen hebben.
Politiek café Zout heeft zondag 10 februari plaats in cultuurpodium De Groene Engel en begint om 16 uur.