Volledig scherm
Wildsedijk kijkende richting Maren Kessel. © BD / Peter van Huijkelom

Zuiderwaterlinie zoekt nieuwe gastheren en -vrouwen

OSS - De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Voor een deel loopt hij door de gemeente Oss. De laatste jaren groeit de bekendheid van de linie als toeristische bestemming. Om de linie in 2019 nog beter in de markt te zetten, zoekt de Zuiderwaterlinie, in samenwerking met IVN Natuureducatie, naar lokale ondernemer-ambassadeurs. 

Zo’n 50 ondernemers kunnen in februari de cursus ‘Gastheer/-vrouw van het landschap van de Zuiderwaterlinie’ volgen. Na de cursus kunnen zij als officiële ‘Gastheer/-vrouw van de Zuiderwaterlinie’ hun gasten alles vertellen over de Zuiderwaterlinie en het omringende landschap.

De cursus beslaat vier dagdelen. Vanwege de grootte van de Zuiderwaterlinie, die maar liefst 160 kilometer lang is, wordt de cursus opgedeeld in twee groepen (westelijke en oostelijke deel). Startdatum in het westen is 19 februari en in het oosten 26 februari.

Meer informatie over de inhoud en het programma is te vinden via https://www.zuiderwaterlinie.nl/ondernemers/cursus-ivn. Aanmelden via deze website is mogelijk tot 5 februari.