Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze in mei 2018, direct na de beëdiging van de wethouders: (v.l.n.r.) Peter van Boekel, burgemeester Marieke Moorman, Rien Wijdeven en Rein van Moorselaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze in mei 2018, direct na de beëdiging van de wethouders: (v.l.n.r.) Peter van Boekel, burgemeester Marieke Moorman, Rien Wijdeven en Rein van Moorselaar. © Maarten van den Hurk / BD

Zwijgaffaire Bernheze naar climax: oppositie dient motie van afkeuring in tegen hele college

HEESCH - De vier oppositiepartijen in Bernheze dienen een motie van afkeuring in tegen het gehele college. Zo benadrukken ze dat ze het lange zwijgen over de absentie van wethouder Van Boekel een ontoelaatbare fout vinden.

Met deze motie van afkeuring laten de oppositiepartijen hun tanden zien. Tegelijk dagen ze de coalitiepartijen uit om woensdagavond in de raadsvergadering positie te kiezen. Houden CDA, Lokaal en SP hun eigen wethouders uit de wind door de motie niet te steunen, waardoor die wegvalt? Of zeggen ze net als VVD, D66, Progressief en Blanco dat het college hier gezondigd heeft tegen de informatieplicht?