Volledig scherm
Foto ter illustratie © Sanoma Digital The Netherlands

Boosheid om Udenaar (66) die kinderen thuis uitnodigt voor klusjes: 'Als je jonger was verbouwde ik je kop'

UDEN - Udenaren overstelpten de politie afgelopen 24 uur met boze berichten over een 66-jarige dorpsgenoot die kinderen uitnodigde om zijn fietsenhok en flatje op te ruimen. Dat deed hij via Facebook. 

Een wijkagent sprak vrijdagochtend met de man, die nu professionele hulp krijgt aangeboden. 'Er is tot op heden geen sprake van enig misbruik of andere strafbare feiten', aldus de politie Uden. De man die de oproep deed, wordt door de wijkagent komende tijd extra in de gaten gehouden.

De 66-jarige man plaatste zijn oproep donderdag op Facebook. Hij vroeg kinderen vanaf 12 jaar om hulp met opruimen. 'Over de prijs komen we wel uit', schreef hij in het bericht. Dat leidde tot commotie op social media. 

Een dorpsgenoot zocht de man donderdag op voor een confrontatie bij diens woning en deed net alsof hij naaktfoto's kwam brengen van 'hele jonge Thaise meisjes'. 

Toen de 66-jarige man duidelijk maakte dat hij dat wel zag zitten, moest de jongere Udenaar zichzelf inhouden. ,,Als je twintig jaar jonger was geweest, had ik je kop verbouwd. Maar ik ben geen lafaard", is te horen op een filmpje van de confrontatie dat op Facebook staat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.