Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Ronald Frank 'lasert' de voet van een patiënt © Van Assendelft/Jeroen Appels

De dermatoloog: 'Natuurlijk is het soms smerig. Wonden zijn nooit leuk om te zien'

Iemand moet het doenEr zijn van die beroepen waar mensen hun neus voor ophalen. Te vies, dodelijk saai of angstaanjagend. Maar het werk moet wel gebeuren. In de serie 'Iemand moet het toch doen', vandaag de dermatoloog of huidarts.

Quote

Maden zijn best nuttig want ze eten rottend vlees op

Ronald Frank, dermatoloog

Zweren, wratten, eczeem, psoriasis, huidkanker. Mensen vinden het vak van huidarts maar smerig. ,,En dan vergeet je de geslachtsziekten nog", lacht Ronald Frank (55). Hij is een van de vijf dermatologen van ziekenhuis Bernhoven. De enige man. ,,Natuurlijk is het soms smerig. Wonden zijn nooit leuk om te zien. Of schurft.  En wat dacht je van wonden waar maden in zitten? Die zijn trouwens best nuttig, want ze eten rottend vlees op." 

 1. Ouder die zijn kind thuislaat, heeft wat uit te leggen
  PREMIUM
  6 vragen

  Ouder die zijn kind thuislaat, heeft wat uit te leggen

  TILBURG - Als ouder je kind alleen thuis laten omdat je ‘even’ een boodschap moet doen of bij de buren op een feestje zit, al dan niet met babyfoon. Het gebeurt. Maar wat als je kind dan via het slaapkamerraam in zijn pyjama naar buiten klimt om jou te zoeken en door de brandweer gered moet worden? Het overkwam een 7-jarig jongetje in Tilburg, zijn vader was niet thuis. Dan heb je als ouder wat uit te leggen.
 2. Locomotief is voornaamste oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst, Rijen: geen schadevergoeding voor scheuren in woningen

  Locomotief is voornaams­te oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst, Rijen: geen schadever­goe­ding voor scheuren in woningen

  OISTERWIJK/DORST/RIJEN - Langs de Brabantroute in Oisterwijk, Dorst en Rijen komen sinds 2017 vaker hoge treintrillingen voor dan voorheen. De hoogste trillingen doen zich voor bij spoorwegovergangen op het moment dat een reizigerstrein met aan weerszijde een zogenoemde TRAXX-locomotief passeert. Dit is de conclusie van onafhankelijk onderzoek, zo meldt ProRail maandag. Bewoners krijgen echter geen schadevergoeding voor scheuren in hun huizen.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
408 stemmen