Volledig scherm
Beschuit met vruchtenhagel voor alle kinderen van OBS De Klimboom in Uden. © Hans van Alebeek

De Meent en De Leeuwerik fuseren onder nieuwe naam De Klimboom

UDEN - De Klimboom. Onder die nieuwe naam gaan de openbare basisscholen De Meent en De Leeuwerik uit Uden vanaf 1 augustus samen verder. Als 'kers op de taart' werd de nieuwe naam vrijdagmiddag onthuld aan het eind van de Koningsspelen. 

Afgelopen tijd kon iedereen kon iedereen een naam verzinnen voor de nieuwe fusieschool die verdergaat in het gebouw van De Leeuwerik. Marijke de Korte stuurde de winnende naam in. Zij fietst dagelijks langs De Leeuwerik en raakte geïnspireerd door de vele bomen rond de school.  "Klim naar de top, zoals jij wil, dan komt het allemaal goed", spoorde ze de kinderen aan. Die filosofie zit ook een beetje verstopt in het nieuwe logo van OBS De Klimboom - een boom - met daaronder de tekst 'Jij bent uniek, samen zijn we bijzonder'. 

De nieuwe naam werd onthuld door meester Joop, geholpen door Meent-leerling Tyco en Aisha van De Leeuwerik. Het laten knallen van de confettikokers bleek nog een hele toer. Na afloop kregen alle kinderen een sticker met de nieuwe naam en beschuit met hagel. Geen muisjes maar vruchtenhagel als symbool van de vruchten die de scholen van de fusie hopen te plukken. 

Volledig scherm
Mijnheer Joop onthult de nieuwe naam samen met een aantal kinderen. © Hans van Alebeek

Oss, Uden e.o.

poll

Goed dat dit het laatste referendum was

Goed dat dit het laatste referendum was

  • Oneens (62%)
  • Eens (38%)
1996 stemmen