Volledig scherm
De geitenhouderij aan de Wooijstraat in Herpen. © Paul Driessen/BD

Geitenboer Herpen praat bezorgde buurtbewoners bij over groeiplan

HERPEN - Het blijft botsen tussen geitenboer Arjan van de Ven en buurtbewoners die zorgen hebben over zijn uitbreidingsplannen aan de Wooijstraat in Herpen. 

De veehouder hield dinsdagavond bij zijn bedrijf een eerste bijpraatsessie voor ongeveer twintig omwonenden. Zes van hen stapten al snel op. Zij lazen voor vertrek een verklaring op waarin ze vroegen om een informatiebijeenkomst op neutraal terrein, waar wel alle omwonenden in één sessie welkom zijn. Van de Ven wil niet in detail op de avond ingaan. Over het voortijdige vertrek van het zestal: ,,Dat mag, iedereen is vrij in die keuze." 

Van de Ven is van zins meer buurtbewoners uit te nodigen en hen in groepjes bij te praten. Tot die tijd licht hij zijn plan niet toe in de media. ,,Dat vind ik niet netjes." 

Brief

In de brief die Van de Ven vorige week naar meerdere buurtbewoners stuurde, staat al wel meer over de uitbreiding waar hij al anderhalfjaar vergunning voor probeert te krijgen. De veehouder wil van 1.945 melkgeiten doorgroeien naar 3.450 melkgeiten, 200 opfoklammeren en 339 stuks jongvee. Op een van de al bestaande stallen wordt een luchtwasser geplaatst. 

Het groeiplan ligt zo gevoelig doordat het boerenbedrijf tien jaar geleden de bron was van de eerste uitbraak van Q-koorts. De infectieziekte kostte sindsdien zeker 74 mensen het leven.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.